-200.00 ден

Magnesium CITRATE 90 tablets

Magnesium CITRATE

90 таблети                    30 дози             130 g нето тежина

Произведено во Италија

 

Magnesium CITRATE е додаток во исхраната кој содржи магнезиум, погоден за спортисти. Магнезиумот учествува во нормалниот електролитен баланс,  нормална мускулна функција и намалување на заморот и истоштеноста

 

Yamamoto® Nutrition presents Magnesium CITRATE. Magnesium CITRATE is a food supplement providing 450 mg of magnesium (from citrate). Magnesium contributes to the electrolyte balance* and to the physiological muscle function.

 

790.00 ден 590.00 ден

Опис

Magnesium CITRATE е додаток во исхраната кој содржи магнезиум, погоден за спортисти. Магнезиумот учествува во нормалниот електролитен баланс,  нормална мускулна функција и намалување на заморот и истоштеноста.

 

Употреба: Земeте 3 таблети еднаш дневно со вода или друг омилен пијалок, препорачливо помеѓу оброци.

 

СОСТОЈКИ: Магнезиум цитрат, средство за набабрување: целулоза; средства против стврднување: магнезиумови соли на масни киселини, силициум диоксид.

 

Рок на траење и сериски број за неотворено пакување:

Yamamoto® Nutrition presents Magnesium CITRATE. Magnesium CITRATE is a food supplement providing 450 mg of magnesium (from citrate). Magnesium contributes to the electrolyte balance* and to the physiological muscle function.

90 tablets
Mean analysis
Serving Size (3 tablets)
Servings Per Container 30
Per dose (3 tablets)
Magnesium 450mg (120%*)
* RI = Reference Intakes
Ingredients: Magnesium citrate, Stabilizer: microcrystalline cellulose; Anti-caking agents: silicon dioxide, magnesium stearate.
How to use: take 3 tablets once a day, with water or other favourite beverage, preferably during meals.