Dark Light
,

Amix™ QuickGel 45gr


Amix™ QuickGel со кофеин е супер концентриран енергетски гел во компактен формат за да ви овозможи повеќе енергија во подолг период за време на физичката активност.

70 ден

Amix™ QuickGel со кофеин е супер концентриран енергетски гел во компактен формат за да ви овозможи повеќе енергија во подолг период за време на физичката активност.

Содржи комбинација од три типа на јаглехидрати: моно-, олиго- и полисахариди како што се гликоза, малтоза и високо разгранет цикличен декстрин (Cluster Dextrin®), збогатен со Таурин, Витамин Ц, Витамин Б6 и Магнезиум, со што придонесува за нормална мускулна функција, го намалува заморот, исцрпеноста и грчевите кои се присутни при долги и исцрпни спортски активности.

Јаглехидратите придонесуваат за обновување на нормалната функција на мускулите (контракција) по високо интензивни и / или долготрајни физичка напори, што доведуваат до замор на мускулите и осиромашување на залихите на гликоген во скелетните мускули.

Посакуваниот ефект се добива со консумирање на јаглени хидрати, од сите извори, со вкупен внес од 4 гр на кг телесна тежина, во дози, во првите 4 часа и не подоцна од 6 часа.

 

 

SHOPPING CART

close